25 august 2017

Læger brænder ud pga Elektronisk patientjournal ?

I forbindelse med indførelse af Sundhedsplatformen (SP) i Region Hovedstaden har lægerne især udtrykt utilfredshed med SP fordi det er uoverskueligt og tager ekstra tid.
En psykiater har taget tid på sin dokumentation og finder at det tager 3 gange så lang tid at færdiggøre en vurdering af patienten:
Klik her for at se hans artikel.
Men er det nu blot ham, som er lidt følsom.
En nylig paneldebat i USA udtrykker at den elektroniske patientjournal (EPJ) bidrager til lægers udbrændthed. Her udnævnes også øgede krav til registrering som årsag.
Klik her for paneldebat.
I paneldebatten citeres en artikel fra Ann Int Med (klik for DOI reference), som konkluderer at lægerne fra forskellige specialer bruger mere en 2/3 af deres tid på EPJ i forhold til tiden på patienten. Epic er iøvrigt det hyppigst brugte system.
Påfaldende at der ikke er undersøgt klinikere, som bruger Veterans affairs system, som ellers har noget bedre brugertilfredshed (klik for link til Medscape undersøgelse af 18000 klinikeres tilfredshed med deres system - 2014) (De seneste tal for 2016 fra Medscape).
Klik her for tilfredshed / utilfredshed med EHR

Konklusion

Der er tegn på at indførelsen af EPJ ikke har medført de lettelser, som der loves. Tværtimod er der tale om væsentlige belastninger af klinikere.
I udbud bør referencer til klinikertilfredshed indgå med langt højere vægt.

Ingen kommentarer: